Christian Dahlström är frilansskribent som 2007 fick sin första panikångestattack och inte långt därefter drabbades han av en depression. Christian har berättat att han sedan dess har haft bättre och sämre perioder, men tack vare terapi och mediciner har han lärt sig att hantera problemen betydligt bättre idag än han gjorde i början.

Christian har sedan en längre tid brunnit för att stödja kampen mot psykisk ohälsa. Han har bland annat skrivit en bok; “Panikångest och Depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” och driver även podcasten “Sinnessjukt”. Den är en av Sveriges ledande podcasts om psykisk ohälsa och laddas ned drygt 60 000 gånger varje månad. Den tar upp många aspekter knutna till psykisk ohälsa bland annat hur det är att vara drabbad, hur det är att vara anhörig, olika diagnoser, medicinering samt intressanta intervjuer med ledande personer inom psykiatrin och inom forskningen.

Den drivne och engagerade Christian Dahlström sprang Mental Health Run förra året och i år har han bestämt sig för att springa igen. Christian uppmanar alla till att vara med denna fantastiska dag, den 8 oktober kl 13, då man får tillfälle att springa, jogga, lunka eller promenera på en 5 km lång bana kring Djurgårdsbrunnsviken och samtidigt stödja kampen mot psykisk ohälsa.