I filmen ser du Ewa, som anmält sig till Mental Health Run och som kommer att springa loppet på stranden hemma i Skåne den 8 oktober. Ewa är en riktigt löpentusiast som bland annat har sprungit maraton på Nya Zeeland. Men Mental Health Run springer hon för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

I sitt engagemang inom Tjejjouren i Kristianstad möter Ewa via chatt och telefon unga tjejer som mår dåligt. “Ämnena rör allt från stort till smått. Vi får frågor om våldtäkter, övergrepp och misshandel, men det kan också handla om ätstörningar, självskadebeteende och allmänt dåligt mående”, säger Ewa Jönsson
Du vet väl om att du inte behöver befinna dig i Stockholm den 8 oktober för att delta i Mental Health Run? Självklart kan du springa/gå där du är. Du anmäler dig HÄR. Allt överskott går till organisationer som verkar för psykisk hälsa. Kom ihåg att anmälan via webben stänger den 1 oktober.