Ambassadörer 2021

Jenny & Erika

Två spralliga tjejer på 24 år som bor utanför Gävle.

Vi träffades för första gången när vi var 10 år, på ett musikläger då vi båda spelade tvärflöjt. Vi tvingades dansa folkdans ihop och fann vår vänskap i det gemensamma ogillandet mot just danserna. Senare började vi i samma högstadieskola och där hittade vi båda intresset för löpning.

Under de senaste åren har vi börjat springa lopp ihop! Vi gillar att peppa varandra för att nå gemensamma mål. Däremot tävlar vi aldrig mot någon annan än oss själva. (Dock alltid mot varandra outtalat men med glimten i ögat såklart.)

Vi har alltid känt att vi velat springa för någon mer än oss själva och kom därför på att vi ville stötta andra genom att stötta olika organisationer varje år.
Det var då vår instagram startades.

Vi vill alltid stötta lopp som har samma vision som oss själva och det var så vi kom i kontakt med Mental Health Run. Efter att vi sprang vårt första MHR 2018, har vi sett upp till och stöttat deras arbete!

Vi tror starkt på att rörelse, oavsett form, gör gott för vårt välmående och psykiska hälsa. Därför är vi oerhört stolta över att vara ambassadörer till MHR!

Löpning är vår terapi, oavsett om vi är ute 10 minuter eller 1 timme. Vi hoppas kunna inspirera andra till att komma ut och våga prova på löpning!
Vi springer inte fort och inte speciellt långt heller men vi har väldigt kul när vi kommer ut.

Vi är väldigt peppade på det här löparåret och hoppas vi ses i oktober på startlinjen!

Micke

Mikael heter jag och jag är 41 år. Jag är gift med Therese och vi bor i Järfälla strax norr om Stockholm. Till vardags arbetar jag som ansvarig för en bussdepå varifrån vi bedriver kollektivtrafik.

Mitt stora intresse är löpning och träning för att må bra både psykiskt och fysiskt. Jag springer gärna Marathon men såklart andra sträckor också. Det får gärna vara lopp som har ett tydligt syfte och som är till förmån för någonting.

I augusti 2017 drabbades jag av utmattningssyndrom och i och med detta fick jag upp ögonen för vad psykisk ohälsa kan vara samt att många i samhället lider av psykisk ohälsa på många olika sätt.

Under hösten 2017 hörde jag talas om Mental Health Run och dess syfte och året efter, hösten 2018 deltog jag för första gången. Därefter har jag deltagit varje år och det känns viktigt för mig att bidra till forskning om psykisk hälsa.

Löpning har varit en stor del av mitt liv sedan år många år och jag har sprungit många lopp.

Men Mental Health Run har en särskild plats hos mig, inte bara för dess syfte utan för att loppet bjuder in ALLA att delta och för att det vilar en personlig och genuin känsla över hela arrangemanget!

Är du intresserad av att vara ambassadör för Mental Health Run, så skicka ett mail till sara.boman@mentalhealthrun.se