Årets samarbeten 2020

Vikten av att röra på sig för att må bra är allmänt känt. Att dessutom göra det utomhus är verkligen världens bästa medicin för själen. Personligen mår jag aldrig så bra som när jag kombinerar dessa två.

Däremot, lever vi i ett samhälle som på något sätt tar lyckan kring detta ifrån oss, kan jag uppleva. Fokus hamnar ofta på prestation, vikt och utseende.

“Hetsen” som vi dagligen matas med, både i social och traditionell media, tror jag i sig påverkar oss på ett väldigt negativt sätt och kan långsiktigt leda till ohälsa, överträning, bantning (som vi VET enligt forskning inte fungerar och är skadligt). Det är något jag dagligen hör från unga i mitt arbete i Tilia, en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa.

Därför är jag så otroligt glad att vi på Tilia samarbetar med ett av de initiativ som finns i vårt samhälle som går bortom det jag precis beskrev och istället uppmanar till rörelseglädje utifrån individers egna förutsättningar: Mental Health Run!

Att dessutom göra det tillsammans, i ett sunt sammanhang är ytterligare en hälsofaktor som är oerhört viktig. Det spelar ingen roll hur många gröna smoothies vi dricker om vi inte har relationer till våra medmänniskor som får oss att må bra. Hälsa handlar för mig mest om en helhet och att vara snäll mot sig själv och andra.

Samarbetet mellan Tilia & Mental Health Run har förutom att vi är på plats under loppet mynnat ut i att vi lottar ut platser till loppet till de som är medlemmar hos oss. Det är gratis för alla under 30 år och du kan läsa mer på Team Tilia om du vill delta i utlottningen.

Tack MHR för att vi får medverka och samarbeta med er. Hoppas vi ses den ‪19/9-2020‬!

//Annso Blixt, grundare Tilia 

Intresseföreningen MellanMålet är en ideell förening och en plats dit unga vuxna med psykisk ohälsa
kan komma för att vara med i olika aktiviteter eller bara för att träffa andra i liknande situation.

Vi har drygt 100 medlemmar och håller till på Strandbergsvägen 61 i Stadshagen.
Här finns både ett café och möjlighet att låna skrivare och datorer.

Förutom att vi har en film och en bokklubb, som är öppna för allaså har vi satsat mycket på fysisk träning i vår gymlokal. Även du som har svårt att komma igång själv kan få hjälp av vår entusiastiske personliga tränare Linus.

Vi tycker det känns väldigt kul att samarbeta med Mental Health Run så att så många som möjligt kan delta.

Besök oss gärna på Facebook

/Hans Boström, Ordförande