Årets öppningstalare 2023

maj, 2023

Ingen mindre än…. Mårten Nylén, den leende hälsoinspiratören, känd som supercoachen från tv-programmet Biggest Loser, som programledare i tv-programmet Ninja Warrior och som hälso- och träningsexpert i Aftonbladet och på på TV4. Vi har även sett honom i flertalet andra tv-program som Fångarna på Fortet, Bingolotto, Klockan nio hos stjärnorna mm.

Han kallas även Stjärnornas favorittränare och har coachat mängder av kändisar som Will Smith, Wyclef Jean, Mabel, Joel Kinnaman, RedOne, Veronica Maggio, Petter och Daniel Ek för att nämna några. 

Mårten är även en stolt ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep, Stiftelsen Friends och Beat Diabetes.

Inspireras mer av Mårten på hans instgram

”Att må bra borde vara enklare. Men idag mår tyvärr allt fler och fler sämre och den mentala ohälsan ihop med den fysiska ohälsan ökar och kryper samtidigt ner i åldrarna i rasande fart. Vi kanske inte kan ta bort all ohälsa och inte heller allt som får oss att må dåligt, men vi kan alltid förbättra, förändra och förebygga. Och det är där vi bör sätta vårt fokus nu.

Regelbunden fysisk aktivitet är bevisat vara ett av de absolut bästa sätten för oss att må bättre, och då det finns tusentals olika sätt att röra på sig finns det i min värld något för alla. Mitt stora tips är sedan att jobba med ”förbättringar”.

Inte försöka göra allt eller jaga perfektion, utan starta där du är just nu och med förutsättningarna du har, för att sedan göra en förbättring eller flera därifrån.

Jag hoppas att många väljer att delta i årets Mental Health Run!

Tillsammans kan vi göra skillnad och både lyfta och motverka mental ohälsa som inte alltid syns.”

Mårten Nylén